۱۷ تکنیک جذب و افزایش مشتری برای خرده‌فروشی‌ها و کسب‌وکارهای B2C(3

فهرست مطالب

۱۷ تکنیک جذب و افزایش مشتری برای خرده‌فروشی‌ها و کسب‌وکارهای B2C

اگرچه این روزها بیشتر از هر زمان دیگری شاهد فروش آنلاین هستیم، اما خرده‌فروشی هنوز هم مزایای خودش را دارد. برای اینکه بتوانید مشتری‌های بیشتری را به فروشگاه خود جذب کنید، باید از چند تکنیک و استراتژی استفاده کنید.

در این مقاله چند تکنیک مؤثر برای جذب و افزایش مشتری در خرده‌فروشی‌ها و کسب‌وکارهای B2C را معرفی می‌کنیم که می‌تواند به شما کمک کند.

استراتژی‌های افزایش مشتری در خرده‌فروشی‌ها

برخی از مهم‌ترین و موثرترین استراتژی‌های افزایش مشتری در خرده‌فروشی‌ها شامل موارد زیر است:

۱. داشتن وب‌سایت قوی

وب‌سایت فروشگاه مهم‌ترین ابزار شما برای جذب مشتری است. در این وب‌سایت می‌توانید محصولات‌تان را معرفی کنید و افراد بیشتری را به فروشگاه خود جذب کنید. سعی کنید محصولات جدید را با رنگ‌های مختلف و نشانه‌های بصری جذاب نشان دهید تا توجه افراد را به خود جلب کند. اطلاعات تماس را به راحتی قابل دسترسی قرار دهید تا مشتری‌های بالقوه به راحتی بتوانند با شما تماس بگیرند. به عنوان مثال، بارجیل برای جذب بیشتر مشتری‌ها از وب‌سایت کامل و جالبی استفاده کرده است.

۲. ثبت‌نام در بانک اطلاعات مرجع

تقریباً ۸۰ درصد خریداران از دستگاه موبایل خود برای شروع خرید استفاده می‌کنند. بنابراین، مهم است که مکان‌هایی که به آن‌ها مراجعه می‌کنند را شناسایی کنید و اطلاعات درست و به‌روز از کسب‌وکار خود را در آنجا ثبت کنید. این کار می‌تواند به مشتری‌های بالقوه کمک کند تا به راحتی پاسخ سوالاتشان را پیدا کنند و اطلاعات لازم را درباره محصولات مورد نیازشان از شما دریافت کنند. اغلب مشتری‌ها دوست دارند از طریق پیام‌رسانی با کسب‌وکارها ارتباط برقرار کنند، که این مورد شامل خرده‌فروشی‌ها هم می‌شود. وقتی مشتری‌ها ببینند که شما اولویت‌های ارتباطی آن‌ها را برآورده می‌کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که وارد مرحله خرید شوند.

۳. از مشتری‌ها بازخورد بگیرید

یک روش مفید برای جذب مشتری در فروشگاه‌ها، ثبت و انتشار نظرات مشتریان است. تقریباً ۸۲ درصد مشتری‌ها قبل از خرید، نظرات دیگران را می‌خوانند (منبع). این نظرات به مشتری‌های جدید کمک می‌کند تا به فروشگاه شما اعتماد کنند. بهتر است از مشتری‌ها بخواهید نظراتشان را ارائه دهند و همچنین دریابید که آنها در کدام پلتفرم‌ها بیشتر تمایل به نظر دادن دارند و بر روی آن تمرکز کنید.

به عنوان مثال، فروشگاه خانومی از نظرات و بازخوردهای مشتری‌هایش برای جذب مشتری‌های جدید بهره می‌برد.

۴. در شبکه‌های اجتماعی با مشتری‌ها ارتباط برقرار کنید

تقریباً دو ساعت و نیم از زمانی که افراد روزانه با گوشی‌های خود می‌گذرانند، در شبکه‌های اجتماعی است. به همین دلیل، استفاده از استراتژی‌هایی در این فضا، می‌تواند راه‌های بیشتری برای ارتباط مشتری‌ها با برند شما فراهم کند. در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید اطلاعاتی در مورد ساعات کار، تخفیف‌های فصلی و نظرات دیگران را به اشتراک بگذارید. به یاد داشته باشید که بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی می‌تواند تاثیر زیادی بر جذب مشتری‌های جدید داشته باشد:

  • ایجاد سرنخ از این طریق، ۳ برابر بیشتر از روش‌های سنتی است.
  • هزینه این روش ۶۲ درصد کمتر از بازاریابی سنتی است (منبع).
  • از هر ۱۰ مصرف‌کننده، ۹ نفر از برندی که در شبکه‌های اجتماعی دنبالش می‌کنند، خرید انجام می‌دهند (منبع).
  • ۵۰ درصد مصرف‌کنندگان وقتی محصولی را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کنند، آن را می‌خرند.
  • بیشتر مصرف‌کنندگان به ارجاعات شبکه‌های اجتماعی اعتماد دارند و از آنها خرید می‌کنند.

۵. تجربیات بهتری به مشتری‌ها ارائه دهید

با توجه به تغییرات در کسب‌وکارهای مختلف و به ویژه فروشگاه‌ها، باید از روش‌های جدیدی برای جذب مشتریان استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید تجربه خرید در فروشگاه را با چت ویدئویی ارائه دهید تا مشتری‌ها از خانه بتوانند این تجربه را داشته باشند و دوباره به سراغ شما بیایند. همچنین می‌توانید زمان‌های خلوت‌تر فروشگاه را به مشتری‌ها اطلاع دهید تا آنها بتوانند بدون استرس از شما خرید کنند. این روش‌ها باعث می‌شود مشتری‌ها دوباره به فروشگاه شما برگردند و دیگران را هم معرفی کنند. به دنبال روش‌هایی باشید که به شما کمک کند تجربه بهتری برای مشتریان فراهم کنید و بدون درنگ آنها را به کار بگیرید.

۶. تبلیغات

با هر استراتژی که برای جذب مشتری در فروشگاه‌تان دنبال کنید، نباید فراموش کنید که تبلیغات هنوز هم یکی از بهترین راه‌ها برای جذب افراد است. مهم نیست که از روش‌های تبلیغات کلیکی یا دیگر روش‌ها استفاده کنید. در این کار لازم است بدانید که مشتریان شما چه عواملی دارند، مثل سن، جنسیت و مکان، و بر اساس آنها تبلیغات شوید.

۷. وبلاگ بسازید

یک استراتژی مؤثر دیگر برای جذب مشتری بیشتر، ایجاد یک وبلاگ خوب است. کسب‌وکارهایی که وبلاگ دارند، تا ۷۸ درصد بیشتر مورد اعتماد قرار می‌گیرند (منبع). وبلاگ‌نویسی می‌تواند یک راه عالی برای به اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی باشد. این روش می‌تواند نظر مشتری‌های جدید را به سمت فروشگاه شما جلب کند. فراموش نکنید که از بهینه‌سازی موتور جستجو در وبلاگ خود استفاده کنید. با این کار، افراد راحت‌تر می‌توانند فروشگاه شما را پیدا کنند و بهتر دیده می‌شوید.

فروشگاه جانبی با ارائه مطالب مفید در وبلاگ خود توانسته است مشتری‌های بیشتری جذب کند.

به عنوان صاحب یک کسب‌وکار کوچک، داستان برند شما چیزی است که شما را از بقیه متمایز می‌کند و به مشتریان بیشتر درباره شما و کسب‌وکارتان اطلاعات می‌دهد. زمانی که مشتریان بیشتر درباره شما و داستانتان بدانند، ارتباط بهتری با شما برقرار می‌کنند.

شروع کسب و کار یا اتفاقات مختلف در این زمینه باعث می‌شود که افراد احساس عاطفی به برند شما پیدا کنند. به همین دلیل تمایل بیشتری به خرید از شما خواهند داشت. داستان خود را در صفحه «درباره ما» وب‌سایت خود یا در متون جانبی مانند کارت پستال‌ها، بروشورها یا تبلیغات خود قرار دهید.

۸. با روزهای مختلف و فرهنگ مردم هماهنگ باشید

هیچ چیزی به اندازه یک فروشگاه قدیمی و بی‌توجه به فرهنگ روز نمی‌تواند افراد را از خود دور کند. بنابراین، اگر می‌خواهید تعداد مشتری‌هایتان بیشتر شود، باید همیشه به‌روز باشید. همیشه باید دلایل جدیدی برای بازدید از فروشگاهتان ارائه دهید. می‌توانید با استفاده از عناصر مد روز و فصلی در ویترین فروشگاه، این کار را انجام دهید. همچنین در فصول خاص مانند شروع مدارس یا عید نوروز از تم‌های مناسب استفاده کنید. به طور کلی، برای جذب مشتری در فروشگاه‌ها باید با فرهنگ مشتریان و بازار خود آشنا باشید.

۹. از ویدئو استفاده کنید

استفاده از محتوای ویدئویی یکی از بهترین روش‌ها برای جذب مشتری‌های بیشتر است. به ویژه بعد از شیوع کرونا، بسیاری از افراد خریدهایشان را به صورت آنلاین انجام می‌دهند. بنابراین، در فروشگاه خود باید تجربه‌ای فراهم کنید که مشتری‌ها بتوانند محصولات شما را بهتر حس کنند. با کمک محتوا و بازاریابی ویدئویی می‌توانید این تجربه را به خوبی ارائه دهید. این شیوه به‌ویژه در فروشگاه‌های لباس می‌تواند بسیار موثر باشد.

۱۰. از اینفلوئنسرها کمک بگیرید

امروزه افراد بیشتر به توصیه‌های کسانی که می‌شناسند توجه می‌کنند. به همین دلیل، استفاده از اینفلوئنسرها می‌تواند به افزایش آگاهی از برند و جذب مشتری‌های بیشتر برای شما کمک کند.

۱۱. از تابلوهای جذاب استفاده کنید

اگر فروشگاه شما در مکان شلوغی واقع شده اما مردم به ویترین شما توجه نمی‌کنند، باید از روش‌های دیگری برای جلب توجه آنها استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید از تابلوها و علائم با رنگ‌های جذاب استفاده کنید که نظر افراد را به خود جلب کند.

۱۲. از تبلیغات پیامکی بهره ببرید

برای جذب مشتری‌های بیشتر، می‌توانید از تبلیغات پیامکی کمک بگیرید. این روش یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای انتقال پیام است و بررسی‌ها نشان داده که ۹۹ درصد پیامک‌ها خوانده می‌شوند.

۱۳. بازاریابی ارجاعی

برای جذب مشتری‌های جدید می‌توانید از کمپین‌های بازاریابی ارجاعی استفاده کنید. ایده اصلی در این روش این است که به مشتری‌های راضی انگیزه‌ای بدهید تا دوستان و آشنایان خود را به فروشگاه شما بیاورند. برای مثال، می‌توانید برای مشتری‌های معرفی شده تخفیف‌هایی در نظر بگیرید.

۱۴. امکان تست محصول را فراهم کنید

در برخی از خرده‌فروشی‌ها مشتری‌ها می‌توانند قبل از خرید، محصولات را امتحان کنند. این کار به مشتری دلیلی می‌دهد که چرا باید آن محصول را بخرد. یکی از تکنیک‌های بازاریابی در خرده‌فروشی این است که مشتری‌ها بتوانند محصول را لمس کنند، البته این امکان فقط برای برخی از کالاها مانند لوازم آرایشی، عطر و ادکلن یا مواد غذایی وجود دارد. برای جذب مشتری‌ها باید این امکان را به آنها اطلاع دهید.

۱۵. از مشتری‌هایتان مراقبت کنید

یکی دیگر از کارهایی که می‌تواند به جذب مشتری‌های بیشتر کمک کند، مراقبت از مشتری‌های فعلی است. به یاد داشته باشید که هیچ تبلیغاتی بهتر از مشتری‌های راضی نیست. طبق تحقیقات، ۴۵ درصد از مشتری‌ها اگر به سرعت به نگرانی‌هایشان پاسخ داده نشود، خرید آنلاین را ادامه نمی‌دهند. این آمار نشان می‌دهد که اگر می‌خواهید مشتری جذب کنید، باید به نظرات و سوالات آنها در سریع‌ترین زمان رسیدگی کنید. طبق تحقیقات، ۷۰ درصد از تجربه خرید بر اساس حس مشتری از برخورد با آنها در فروشگاه شکل می‌گیرد. به همین دلیل، تجربه مشتری، حتی بیشتر از خود محصول و تبلیغات، اهمیت دارد. همچنین به خاطر داشته باشید که مردم تمایل دارند نظرات منفی را با دیگران به اشتراک بگذارند. برای جبران یک تجربه منفی، نیاز به ۱۲ تجربه مثبت دارید. بنابراین سعی کنید همه مشتری‌ها هنگام خروج از فروشگاهتان راضی باشند.

نکته: شخصی‌سازی را در اولویت قرار دهید.

اگر محصول یا خدمت شما شبیه به آنچه مشتریان می‌خواهند باشد، آن‌ها را جلب خواهید کرد. این خواسته‌ها به چیزهایی که به ما علاقه داریم، ارتباط دارد. مثلاً ورزشی که همیشه دنبال می‌کنیم، موزیکی که دوست داریم یا شهری که به آن سفر کرده‌ایم، همگی نشان‌گر علایق ما هستند.

برای این که بتوانید علایق مشتریان خود را بهتر بشناسید، می‌توانید از برنامه‌های وفاداری مشتریان استفاده کنید. این برنامه‌ها به شما کمک می‌کنند تا از رفتار مشتریان اطلاعاتی به دست آورید و از این داده‌ها برای بهبود ارتباطات، محصولات و پیشنهادات خود استفاده کنید.

۱۶. برگزاری رویدادهای جالب

اگر بخواهید مشتری‌های بیشتری جذب کنید، ابتدا باید توجه آن‌ها را جلب کنید. برگزاری رویدادهای جذابی مثل معرفی محصولات یا نمایشگاه‌ها می‌تواند به این کار کمک کند. با توجه به محصولاتی که ارائه می‌دهید می‌توانید رویدادهای جذاب و مرتبط برگزار کنید. همچنین از فرصت‌های خاصی مانند بلک فرایدی یا تخفیف‌های یلدایی نیز استفاده کنید.

۱۷. از نرم‌افزار CRM استفاده کنید.

امروزه در بازار پر رقابت، استفاده از ابزارهای کارآمد در فروشگاه‌ها ضروری است. نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM می‌تواند به شما در جذب مشتریان بیشتر و موفقیت در این عرصه کمک کند. با استفاده از CRM می‌توانید:

  • روابط خود با مشتریانتان را تقویت و شخصی‌سازی کنید. این کار سبب می‌شود مشتریان حس مهم بودن کنند و رضایت بیشتری داشته باشند.
  • مشتریان را دسته‌بندی کرده و با آن‌هایی که مدتی خرید نکرده‌اند تماس بگیرید. یا می‌توانید کمپینی را برای فعال کردن دوباره آن‌ها طراحی کنید.
  • هر گزارشی که نیاز دارید را از CRM دریافت کنید. مثلاً میزان خرید در ماه‌های مختلف، بهترین مشتریان و دلایل خرید نکردن مشتریان.

نتیجه‌گیری

شیوع ویروس کرونا و رکود اقتصادی تأثیر زیادی بر روی بسیاری از کسب‌وکارها، از جمله خرده‌فروشی‌ها گذاشته است. در این شرایط، روش خرید مردم تغییر کرده است. بنابراین توجه به روش‌های جدید برای جذب مشتریان بیشتر بسیار مهم است و می‌تواند به موفقیت مالکان این نوع کسب‌وکارها کمک کند. می‌توانید از تکنیک‌هایی که در این مقاله گفته شده است، برای افزایش مشتریان استفاده کنید. شما از چه استراتژی‌هایی برای جذب مشتری استفاده می‌کنید؟ تا به حال از این روش‌ها استفاده کرده‌اید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fa-home
Home
fa-user
Account
fa-shopping-cart
Cart
fa-search
Search